مشاوره وام ازدواج

وام ازدواج، یک فرصت خیلی عالی برای زوجهاست تا بتونن به کمک اون، هزینههای اولیه زندگیشون رو بهتر تأمین کنن. این وام اغلب به وسیله بانکها یا مؤسسات مالی مختلف ارائه میشه و مراحل مشخصی داره که متقاضیان ملزم به طی کردن آنها هستن. مطالب ارائه شده در این مقاله، به بخشهای زیر تقسیم میشه:
- مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
- شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج
- مراحل ثبتنام و دریافت وام ازدواج
- نحوه انتخاب بانک برای دریافت وام ازدواج
- ضامن و وثیقههای موردنیاز برای وام ازدواج
- نرخ سود و مدت بازپرداخت وام ازدواج
- آیا امکان دریافت وام ازدواج برای بار دوم وجود دارد؟
- آیا میتوان وام ازدواج را انتقال داد؟
- نکات مهم و مشکلات رایج در دریافت وام ازدواج
یادمه یکی از دوستانم که برای وام ازدواج اقدام کرده بود؛ بابت دریافت وام نگرانیهای زیادی داشت. اما بعد از پرسوجو کردن مشکلش حل شد و همیشه از اون دوره به عنوان یه تجربه شیرین یاد میکنه. برای همین هم دلم میخواد تجربیات شخصی اطرافیانم رو باهاتون به اشتراک بذارم.
پس اگه میخواین با جزئیات وام ازدواج عروس داماد بیشتر آشنا بشین و به دنبال اطلاعات کافی در مورد مبلغ وام ازدواج هستین، با ما همراه باشین!
مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
طبق مصوبه مجلس مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۲ برای تمام زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از سال 1 فروردین 1398 باشه، 180 میلیون تومان در نظر گرفته شد. امسال مبلغ وام ازدواج با توجه به سن هر فرد تعیین شده. مثلاً برای خانمهای بالای 23 سال و آقایون بالای 25 سال، 300 میلیون و برای خانمهای پایین 23 سال و آقایون پایین 25 سال، 350 میلیون تومانه.
از آنجا که خیلی از تازه عروس و دامادها در مورد مبلغ وام ازدواج 1404 کنجکاو هستن و میخوان بدونن در سال جاری مبلغ وام ازدواج چقدر است، باید بگم که با توجه به منابع خبری مختلف، تسهیلات مربوط به این وام بدون افزایش بوده و به اندازه سال قبل یعنی همون 300 تا 350 میلیون تومان در نظر گرفته شده.
جالبه بدونین، بسیاری از دوستان من به کمک این وام، جهیزیه کاملی دستوپا کردن و از این بابت خیلی احساس رضایت داشتن. پس به عنوان یک زوج جوان، حتماً این وام و جدی بگیر!
شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج
برای اینکه زوجها بتونن وام ازدواج و دریافت کنن باید شرایطی داشته باشن. در این بخش به شرایط وام ازدواج اشاره میکنیم:
- داشتن تابعیت ایرانی برای خانم و آقا لازمه و هر متقاضی باید کارت ملی ارائه بده.
- ازدواج باید عقد رسمی و در دفترخانه ثبت شده باشه.
- هر متقاضی تنها میتونه یک بار از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج استفاده کنه.
- متتقاضی دریافت وام باید در سامانه وام ازدواج ثبتنام کرده باشه.
- هر متقاضی باید یک ضامن مورد تأیید از سمت بانک معرفی کنه.
- متقاضیان آقا برای دریافت تسهیلات ازدواج نیازی به ارائه کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت ندارن.
- تاریخ عقد عروس و داماد باید از سال 99 به بعد باشه.
- حداقل سن متقاضی 14 و حداکثر 50 ساله.
- هر کدام از زوجین برای دریافت تسهیلات ازدواج باید به صورت جداگانه اقدام کنن.
- برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج توسط ایرانیان مقیم کشورهای دیگه، لازمه گواهی ازدواج از سمت سفارت ایران در اون کشور صادر شده باشه.
علاوه بر شرایطی که گفته شد، هر متقاضی برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، باید مدارکی به بانک پرداختکننده ارائه بده. به طور کلی، ارائه مدارک زیر برای ثبتنام وام ازدواج ضروریه:
- اصل سند ازدواج به همراه یک کپی از آن.
- اصل و کپی همه صفحات شناسنامه زوجین.
- اصل و کپی کارت کلی دائم یا موقت عروس و داماد.
- ارائه اصل و کپی همه صفحات شناسنامه و کارت ملی ضامنها.
- کد رهگیری 10 رقمی و آدرس کامل از محل سکونت زوجین.
- کد رهگیری 10 رقمی دریافتی از سایت بعد از تکمیل مراحل ثبتنام.
مراحل ثبتنام و دریافت وام ازدواج
برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، علاوه بر ارائه مدارک و داشتن شرایط، لازمه یکسری مراحل طی بشه. در اینجا اصلیترین مراحل ثبتنام و دریافت وام ازدواج را براتون شرح میدیم:
- ثبتنام اولیه: همه متقاضیان دریافت وام باید از طریق سامانه وام ازدواج به نشانی ve.cbi.ir ثبتنام و فرم مربوطه که شامل اطلاعات هویتی، سکونت و … هست رو کامل کنن. در این قسمت، متقاضی با پیامی محتوی ثبتنام اولیه انجام شد، مواجه میشه که نشوندهنده اتمام مرحله اولیهست.
- انتخاب بانک: بعد از طی کردن مرحله اول، لازمه هر کدام از زوجین بانک مورد نظر خودشون را انتخاب کنن. اگر بانک اعتبار کافی داشته باشه، یک کد رهگیری 10 رقمی به شماره همراه متقاضی که در فرم ثبتنام ثبت شده، پیامک میشه.
- ذخیره بانک در صورت نداشتن اعتبار: در صورتی که بانک مورد نظر فاقد سهمیه کافی باشه، متقاضی میتونه بانک را رزرو کنه. لیست بانکهای رزرو شده و همچنین متقاضیان در صف انتظار هر بانک، در سامانه وجود داره. بعد از اینکه متقاضی متوجه شد که سایت کدام بانک برای ثبتنام وام ازدواج باز است، پیامی مبنی بر تکمیل ثبتنام اولیه و انتخاب بانک، برای متقاضی به نمایش در میاد.
- پیگیری ثبتنام: هر کدام از زوجها میتونن با مراجعه به قسمت “مشاهده وضعیت“ در سامانه ازدواج، وضعیت ثبتنام خودشون را پیگیری کنن. پیگیری وام ازدواج، به متقاضیان اجازه میده تا نسبت به وضعیت ثبتنام و همینطور مراحل بعدی دریافت وام آگاهی پیدا کنن.
- تکمیل خودکار ثبتنام بعد از تخصیص اعتبار به بانک: زمانی که بانک انتخابی اعتبار کافی دریافت میکنه، سامانه به شکل هوشمند ثبتنام متقاضی را قطعی و کد رهگیری پیامک میشه. بقیه مراحل از جمله تعیین شعبه مورد نظر، به تدریج انجام میشه.
- تغییر بانک: طبق بروزرسانیهای اخیر، متقاضیان این امکان رو دارن که بانک انتخابی را تا دو مرتبه تغییر بدن. همین قابلیت باعث شده تا کاربران در صورت نیاز، بانک رزرو شده رو تغییر و بانک دیگهای را انتخاب کنن.
این نکته خیلی مهمه که هر کدام از متقاضیان باید مراحل ثبتنام وام ازدواج را به صورت مجزا انجام بدن.
نحوه انتخاب بانک برای دریافت وام ازدواج
انتخاب بانک برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج خیلی مهمه. لازمه اول تحقیق کنین که کدام بانک تسهیلات بهتری داره یا نرخ سود کمتر و شرایط بهتری برای بازپرداخت وام در نظر گرفته. در زمان انتخاب بانک مورد نظر برای دریافت وام، لیست بلندبالایی از بانکهایی که وام ازدواج را در شهر شما ارائه میدن، نمایش داده میشه. هر بانک، با توجه به وضعیت اعتبارات خودش، به چند دسته تقسیم میشه.
خیلی از بانکها و مؤسسات ملی هستن که از محل سپردههای قرضالحسنه جاری و شبکه بانکی، موظف به پرداخت وام ازدواج هستن. بعد از اینکه بانک مورد نظر و کد شعبه را انتخاب کردین، درخواست خودتون رو ثبت کنین. اگه بانک مورد نظر شما در لیست انتظار باشه، اسم شما به عنوان متقاضی در صف رزرو میشه و بعد از تخصیص سهمیه به بانک، درخواست شما کامل و کد رهگیری براتون ارسال میشه.
در مقاله بانکهایی که وام ازدواج میدهند، میتونین در مورد این بانکها بیشتر بخونین و در نهایت بهترین گزینه رو انتخاب کنین.
ضامن و وثیقههای موردنیاز برای وام ازدواج
وثیقه مورد نیاز برای دریافت وام ازدواج، همراهی یک ضامن معتبر و دریافت یک فقره سفته از متقاضی هست. البته امکان معرفی حساب سهام عدالت یا یارانه متقاضیان یا بستگان درجه یک او و یا داراییهای مالی دیگر متقاضی در صورت عدم تکافوی اعتبار بعد از اعتبارسنجی از سوی بانک وجود داره.
نرخ سود و مدت بازپرداخت وام ازدواج
بعد از طی کردن مراحل ثبتنام و دریافت وام ازدواج، ممکنه خیلیها این سؤالات رو بپرسن که وام ازدواج چند ساله است؟ وام ازدواج چند درصد است؟ در واقع، مهلت تنفس برای بازپرداخت وام ازدواج یک ماهه و وامگیرندهها باید بعد از یک ماه، نسبت به پرداخت اقساط وام خودشون اقدام کنن.
مدت بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، چیزی در حدود 120 ماه یا همون 10 ساله که برای رفاه بیشتر زوجها و کمک به تازه عروس و دامادها، سود 4 درصدی برای اون در نظر گرفته شده. به این صورت که متقاضی برای وام 300 میلیونی باید ماهیانه مبلغ 2 میلیون 730 هزار تومان و برای وام 350 میلیونی، چیزی در حدود 3 میلیون و 190 هزار تومان پرداخت کنه که با احتساب سود، مبلغ کل بازپرداخت حدود 400 میلیون تومان میشه.
یادمه دوستم میگفت بعد از گرفتن وام، خیلی خوشحال شدم که میتونیم اقساط رو با سود کمی پرداخت کنیم. این موضوع نه تنها اعتماد به نفس بیشتری به ما داد، بلکه باعث شد به دنبال راهی برای ساختن آینده مالی مطمئن باشیم. بعد از پرسوجوی زیاد به این نتیجه رسیدیم که بهترین سرمایهگذاری زوجین تو این شرایط، خرید طلا، سکه و ارزه؛ چون نیاز به دانش تخصصی نداره و راهکار مطمئنتری هم هست. پیشنهاد میکنم حتما از همون اول زندگی مشترک به فکر سرمایه گذاری باشین و به مقاله بهترین سرمایه گذاری زوجین حتما سر بزنید و ایده های مختلف برای سرمایه گذاری بررسی کنین.
آیا امکان دریافت وام ازدواج برای بار دوم وجود دارد؟
اگه متقاضی در ازدواج اول خودش، تسهیلات قرضالحسنه را دریافت نکرده باشه، میتونه در ازدواج بعدی با رعایت یکسری شرایط و ضوابط، وام ازدواج را دریافت کنه. در واقع، طبق سیاستهای دولت و مقررات وضع شده از سوی بانک مرکزی، هر فرد ایرانی فقط یک بار میتونه وام ازدواج دریافت کنه.
آیا میتوان وام ازدواج را انتقال داد؟
وام ازدواج به عنوان تسهیلات قرضالحسنه و با هدف حمایت از تازه عروس و دامادها به نام آنها ثبت میشه و تنها یک بار در طول عمر امکان گرفتنش وجود داره، به خاطر همین نمیشه اون رو به شخص ثالث منتقل کرد. با این تفاسیر، همه کسانی که اقدام به فروش وام ازدواج خودشون میکنن، در واقع مشغول انجام کار غیر قانونی هستن.
نکات تکمیلی در خصوص دریافت وام ازدواج
اگه شما هم برای تأمین قسمتی از هزینههای ازدواج به بودجه نیاز دارین، حتماً روی وام ازدواج حساب ویژهای باز کردین. ممکنه روند دریافت وام ازدواج شما بنا به دلایل نامعلومی به تعویق بیفته و در این راه با مشکلات متعددی روبرو بشین. پس بهتره قبل از ثبتنام حتماً از تجربیات بقیه استفاده کنین. مثلاً اگه در زمان ثبتنام به مشکل خاصی برخورد کردین، حتماً به کمک کد رهگیری، وضعیت درخواست وام رو به طور مرتب پیگیری کنین تا از مراحل پیشرفت کار مطلع بشین.
نکته مهم دیگه این هست که حتماً بعد از تعیین شعبه بانک، در زمان تعیین شده به بانک انتخابی مراجعه کنین و مدارک خودتون رو ارائه بدین. چون تأخیر در مراجعه میتونه باعث لغو درخواست شما بشه. پس حتماً قبل از هر اقدامی شرایط و ضوابط مربوط به دریافت وام ازدواج رو مطالعه کنین تا با آگاهی قدم در این مسیر بذارین.